Positief reisadvies voor de reis naar binnen

Wil je graag op reis?

De vakantieperiode is weer aangebroken! Heb jij nog vakantieplannen?

Ervaar jij ook op dit moment, dat je je mogelijk toch wat opgesloten voelt? Opgesloten in je eigen huis, dorp, stad, omgeving of land?

Door de Corona-maatregelen, kunnen we ons lang niet zo vrij bewegen zoals we gewend zijn. Reizen is in ieder geval niet zo eenvoudig als een jaar geleden. We worden in feite behoorlijk beperkt in onze (bewegings-) vrijheid. Gelukkig lijkt er wel wat versoepeling te zijn.

Een grote tegenstelling met wanneer je in een ander land op reis bent en het principe: ‘Go with the flow’ kunt toepassen: we zien wel wat ons de dag brengt!
Dit geeft toch enig stof tot nadenken. Hoe ga jij hier mee om?


Go with the flow – in Corona tijd

Mijn flow in berichten was tijdelijk afgenomen omdat ik zelf ook behoefte had aan wat rust en druk ben met andere werkzaamheden.

Ik werd getriggerd om verder te schrijven over ‘Go with the flow’ naar aanleiding van de reactie van twee lezers van het boek ALLEEN OP REIS, die mij een mail stuurden.
Hen sprak vooral het motto ‘Go with the flow’ erg aan.
Om eerlijk te zijn wilde ik al veel eerder schrijven over het onderwerp ‘Go with the flow’ en ik besef mij dat het nu des te meer nodig is dat ik het publiceer.

meditatie – als middel voor de reis naar binnen

In deze tijd, waarin veel van ons gevraagd wordt, zullen we met de flow mee moeten gaan van alle gebeurtenissen in de wereld rondom het Covid-19 virus… Daarbij hebben we ook een keuze hoe we hier mee om kunnen gaan. Lees ook de blog over Covid-19 en de blog van Susan Brouwer waar ze schrijft over mijn boek: https://www.susanbrouwer.nl/shift/.

Het is misschien wel makkelijker dan je denkt

Go with the flow: ofwel: meegaan met de stroom. Dit lijkt moeilijk, maar mogelijk is het makkelijker als je denkt.
Je kunt je als het ware met de stroom laten meevoeren. Dat je probeert minder te denken, want ‘je monkey mind’ zorgt wel voor een continue stroom aan gedachten. Meevoeren op je gevoel kost minder energie. Het vergt in het begin mogelijk alleen wel enige oefening.

Je leest het goed: het is misschien inderdaad wel makkelijker dan je denkt.Ik schrijf hier bewust: denkt!

Het is namelijk een kwestie van doen en vertrouwen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat als je in je (mogelijk soms negatieve en belemmerende) denken blijft zitten, wat ik zelf ook een periode gedaan heb en soms nog doe, ik ben ook maar een mens, kom je niet altijd verder.
Die weg daarnaartoe en mijn bewustwording daarvan, is soms best zwaar geweest: het is namelijk erg hard werken. Maar mijn persoonlijke ervaring is, dat door uiteindelijk gewoon daadwerkelijk te gaan ervaren wat ‘met de flow meegaan’ is, in het moment te zijn en de stroom te volgen, ik als vanzelf (weer) meer bij mijn (goede) gevoel terecht ben gekomen.

Ik heb in het verleden bijvoorbeeld al de nodige cursussen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling om dichter bij mijn gevoel te komen. Maar wat ik op reis heb geleerd en ervaren, overtreft alle verwachtingen ten opzichte van de gevolgde cursussen. Het is net of ik een korte tijd veel meer stappen heb gezet en inzichten heb gekregen.

Positief reisadvies voor de reis naar binnen

Meditatie kan helpen om rustig(er) te blijven in een hectische wereld rondom ons, die constant in beweging is. Door meditatie toe te passen, ben je in staat om je gedachten van een afstandje te bestuderen, rustiger te blijven en in je eigen kracht en centrum te blijven. Zo kun je dicht bij jezelf blijven en je rust bewaren in een stroom van gebeurtenissen.

In de huidige wereld waar Covid-19, het nieuws en vele gebeurtenissen ons lijken te beheersen, is onze eigen kalmte bewaren een goede keuze.

Een geldt altijd een positief reisadvies voor de reis naar binnen!

Wil je meer weten over meditatie en geleide meditatie? Klik op de link naar een speciale pagina over mediatie.

Voel je dat je hier mogelijk wat aan hebt? Ik ben erg benieuwd hoe jij dit ervaart! Laat het me weten onder deze blog of stuur een mail.


DISCLAIMER: ervaar je serieuze (psychische) problemen en/of stress: raadpleeg altijd een arts of deskundige voor dat je meditatie toepast!