Pasen

Wedergeboorte

Vroeger als (klein) kind vond ik de Paasdagen geweldig. 

Als een blij ei liep ik dan met de Palmpasenstok te zwaaien en op Paaszondag lekker smikkelen van alle lekkernijen. Herken je dit nog van vroeger?

Aan de andere kant is de symboliek van de Paasdagen eigenlijk best een heftig thema: het gaat namelijk over sterven en de wederopstanding (van Jezus Christus). 

Maar in het Paasverhaal zie ik ook een prachtig symbool, omdat na de verrijzenis, Jezus een nog krachtiger versie van zichzelf laat zien. Daarvoor moest hij echter wel eerst sterven aan het kruis.

Deze bijzondere tijd waar wij nu in leven lijkt wel of we nu in diezelfde wederopstanding zitten.

Terug naar het blije kind in onszelf

Laten we het leven vieren! Maak er een paar mooie dagen van!

PS: voor Pasen heb ik ‘Easter Chords’ online gezet: gitaar muziek om te relaxen (klik hieronder voor de link naar Soundcloud). Luister en ervaar.

luister en ervaar (klik op de afbeelding)

“Deze muziek is een vorm van meditatie zorgt ervoor dat de hersenen in een meer ontspannen toestand raken en ‘het verstand’ (ook wel de Monkey mind) niet langer bezig is met de chaos van de dag.”

PS: nog een leuke (cadeau-)leestip nodig voor de komende periode? Het boek ‘ALLEEN OP REIS‘ is in de webshop nu verkrijgbaar met 50% korting op de verzendkosten!