Nieuwjaar – nieuwe kansen

De beste wensen voor het nieuwe jaar!

‘Heb jij nog goede voornemens voor het nieuwe jaar?’

Dat is het eerste wat mij te binnen schiet. Mijn voornemen was om een blog te schrijven en een extra nieuwsbrief te sturen rond de jaarwisseling. Maar om eerlijk te zijn: het liep allemaal wat anders. Ik merkte dat ik rust nodig had en ben er tussenuit geweest: even in een andere omgeving. Uit de notities in mijn gloednieuwe journal blijkt dat ik de balans heb opgemaakt…

Heb jij de balans opgemaakt voor het nieuwe jaar?

Zo af en toe schijnt het goed te zijn om de balans op te maken: de jaarwisseling en de wintertijd is daar het moment bij uitstek voor. Maar welke balans en wat is balans?
Voor mij was 2019 een bewogen jaar met uitersten. Van intense vreugde en blijheid, tot uiterste droefheid. Het jaar 2019 met alles wat daarbij hoorde is liefdevol losgelaten: inclusief de mooie maar ook minder mooie (tot droevige) momenten.

Loslaten (van 2019)

De winter is een goede periode om los te laten, eens wat rustiger aan te doen en naar binnen te keren. Rust pakken en opladen voor het nieuwe jaar wat komen gaat. De natuur doet hetzelfde!

Hoe ga jij daar mee om? Heb jij voldoende rust gepakt rondom de jaarwisseling?

‘Heb jij nog goede voornemens?’

Een vraag die vaak gesteld wordt rond de jaarwisseling is of je goede voornemens hebt. Herkenbaar?

Mijn voornemen is de koers die ik vorig jaar heb ingezet, verder voort te zetten. Leven vanuit mijn hart. Onder het motto: ‘Go with the flow’, verder uit mijn comfortzone gaan en dingen doen die goed voelen om gewoon te doen en te ervaren. Bijvoorbeeld lezingen geven over het boek en een workshop organiseren ‘muziek vanuit het hart’. Ongetwijfeld ga ik ook weer op reis voor de benodigde inspiratie.

Wat zijn jouw voornemens?

Ik wens je een goed en liefdevol 2020!

PS: op de valreep stond ik op 31 december 2019 nog in de Bornse Courant: kijk hieronder voor het artikel of kijk op www.christiannijhof.nl/in-de-media

artikel over Christian Nijhof en het boek ‘ALLEEN OP REIS’ in de Bornse Courant’

PPS: Ben je op zoek naar (meer) inspiratie voor je eigen reis: kijk op https://christiannijhof.nl/het-boek/