In de buurt Hengelo

Hengelo in de Buurt heeft op 26 november een artikel geplaatst naar aanleiding van een meet and greet en signeeersessie bij Boekhandel Broekhuis.

Deze (debuterend) schrijver uit Hengelo signeert bij Boekhandel Broekhuis

Je kent vast wel de uitdrukking ‘ik kan er een boek over schrijven’, als je veel hebt meegemaakt. Christian Nijhof heeft dat ook echt letterlijk gedaan. Hij maakte een rondreis door Thailand en over zijn (vele) belevenissen heeft hij een boek geschreven. Deze week komt het uit.

Het moeten presteren, streven naar economisch gewin, leven met angsten en vooroordelen; Christian is er helemaal klaar mee, hij wil het anders gaan doen. De bijna 40-jarige organisatie-consultant en muzikant gooit het roer totaal om. 

Go with the Flow!
Hij neemt een ingrijpende stap. Hij zegt zijn vaste baan op en gaat op reis naar Thailand. In zijn eentje en zonder concreet plan. Aan de andere kant van de aardbol leert hij om alles los te laten. Zichzelf te accepteren, te leven vanuit het hart en te vertrouwen op zijn gevoel.
Zijn belevenissen heeft hij vastgelegd in het boek  ‘Alleen op reis, van mijn hoofd naar mijn hart’. Hij neemt je mee op een reis vol inspirerende plekken, lekker eten, oosterse wijsheden en inspirerende ontmoetingen. Hij heeft het over boeddhisme, mindfullness en meditatie, en over andere aardse, spirituele en filosofische onderwerpen, “maar zonder daarbij zweverig te worden”, zegt hij.

Alles valt op zijn plek

Of het heeft gebracht waar hij op hoopte? Ja! Hij omschrijft het als volgt: ‘Alles valt op zijn plek.” De bijzondere mensen die Christian tijdens zijn reis ontmoet, hebben allemaal dezelfde boodschap: je mag je hart volgen en vertrouwen op je gevoel. Hij keert met nieuwe inzichten terug naar Hengelo. Vastbesloten om zijn leven voortaan over een andere boeg te gooien.

Meet & greet

Woensdag 27 november is de boekpresentatie bij De Kleine Cactus. En donderdag 28 november kun je hem de hand schudden tijdens een meet & greet bij Boekhandel Broekhuis. Dan kun je ook zijn boek laten signeren. De meet & greet is van 19.30 tot 20.30 uur.