Healing met muziek

Terug naar je eigenlijke ik

Het is een bijzondere tijd waarin wij leven. Een wereld die wordt beheerst door Corona, Covid-19

Door dit hele gebeuren ben ik erachter gekomen dat ik zelf behoorlijk in de verwerking kwam en veel heb kunnen loslaten. Hierover heb ik eerder geschreven door het overlijden van mijn vader vorig jaar. Zoals je merkt word ik steeds persoonlijker in mijn teksten. Dit is voor mij ook een proces. Door alle gebeurtenissen ben ik steeds dichter bij mezelf gekomen.

Het is best een behoorlijke reis om terug bij jezelf te komen, zoals je ook in het boek kunt lezen.

NU, als je bekijkt wat er nu aan de hand is in de wereld rondom Covid-19, lijkt het wel of de hele mensheid in een collectief healingsproces zit. Er wordt letterlijk opgeschoond. Het lijkt belangrijk te worden om te kijken naar onze tekortkomingen, onze angsten, onze manier van leven en de manier van omgaan met de dingen. 

Hoe is het voor jullie in deze tijd? Kunnen jullie het allemaal aan?
Voel je vrij om te reageren. 

Na een bijzondere ontmoeting met een oude bekende van mij deze week, werd mij duidelijk dat het tijd is om een eigen nummer naar buiten te brengen waar ik in het boek al over geschreven heb. Het gaat over de pijn die je tegenkomt op de weg terug naar jezelf.

Healing (helen van jezelf), gaat gepaard met pijnlijke stukken die je tegenkomt, onverwerkte emoties van vroeger die naar boven komen en loskomen. Maar ook belemmerende overtuigingen die in jezelf zitten: ‘Ik kan dat niet, ik hoef dat niet, wat zullen ze wel niet van mij denken…’ Laagje voor laagje pel je alles af. Ondertussen drijf je op ‘een rivier van herinneringen’.

Drijven op herinneringen

Op het moment dat ik vorig jaar op de veranda zat van een authentiek guesthouse, uitkijkend over de de rivier van Ayutthaya, viel mij al binnen: dat liedje kan ik best naar buiten brengen. Vorige week heb ik het in 1 keer (one-take) opgenomen.

klik op de afbeelding om te luisteren

“Deze muziek is een vorm van meditatie en zorgt ervoor dat de hersenen in een meer ontspannen toestand raken en ‘het verstand’ (ook wel de Monkey mind) niet langer bezig is met de chaos van de dag.”

We zijn nu een jaar verder en gezien de huidige situatie waar wij nu allemaal in zitten, denk ik dat er best behoefte is, omdat we als mensheid in een collectieve heling zitten. 

Voor dat je naar het nummer gaat luisteren, is het wel het beste dat je daar echt de rust en tijd voor neemt. Dat je al wat dichter bij jezelf bent. Dan kan het goed bij je binnenkomen.

Laat je meevoeren op de klanken en de tekst van het lied. Laat het gewoon bij je binnenkomen en laat je meevoeren op de River of Healing!

Ik hoor graag wat het lied met jou doet. Binnenkort zal ik meer naar buiten brengen over mijn muzikale activiteiten. Het liefst gewoon ‘live’.
Alles in stapjes.

Take care!