Geslaagde boeklancering


De boeklancering was erg geslaagd! Het was een volle bak in Cafe de Cactus en een gezellige en leuke avond.

De presentatie en het interview verliep op een natuurlijke wijze geheel in stijl met het boek, samen met Sanne Visch van Boekengilde. Tijdens de avond heb ik ook veel mensen gesproken en leuke gesprekken ontstonden. Daarbij ook gemerkt dat het boek actuele thema’s raakt: ‘Wat wil ik nu echt? Waar word ik nu werkelijk gelukkig van? Hoe krijg ik meer flow in mijn leven? Is dit alles?’

Het was dan ook enorm genieten om te doen: in één woord: geslaagd! ALLEEN OP REIS is gelanceerd en gaat nu echt de wijde wereld in!

Ik voelde me eigenlijk meteen wel weer op mijn plek op het podium omdat ik eerder altijd al veel muziekoptredens heb gedaan: als onderdeel van de boekpresentatie heb ik zelfs nog live handpan gespeeld. Maar zoals ook tijdens de boekpresentatie en interview benoemd: ik ben echt wel uit mijn comfortzone gegaan. Het was nieuw voor mij en het was dan ergens wel spannend. Uit je comfortzone gaan kan spannend zijn: maar daarachter is juist ‘de schat’ te vinden!

Zo komt dan de quote van de literatuurwetenschapper Joseph Campbell naar voren:

‘The cave you fear to enter holds the treasure you seek’

Joseph Campbell

In de introductie van het boek beschrijf ik dat ik behoorlijk uit mijn comfortzone ben gegaan door alleen op reis te gaan. Later in de reis valt er vervolgens veel op zijn plek, mede door de bekende quote van Joseph Campbell, die mij is aangedragen door de Amerikaanse schrijver die ik tijdens de reis ontmoet.

‘Door de ‘veilige’ thuisomgeving en activiteiten, laten we dat ‘comfortzone’ noemen, voor bepaalde tijd te verlaten en door het aangaan van nieuwe avonturen, merkte ik dat er diepere lagen in mijzelf zijn aangeraakt. Voor mij is deze reis dan ook een eyeopener geweest, omdat ik als het ware in sneltreinvaart nog veel dichter bij mijn gevoel ben gekomen en mijzelf beter heb leren kennen. Daardoor zijn er als vanzelf weer nieuwe mogelijkheden ontstaan. Ik ben veel meer in een creatieve flow gekomen, waardoor ik in korte tijd dit boek heb geschreven. ‘

… lees er meer over in het boek

passage uit de introductie van het boek

Meet en greet en signeersessie Broekhuis

28 november was ik te gast bij Broekhuis Hengelo voor een meet and greet en signeersessie. Mede naar aanleiding van het uitgebreide artikel wat gisteren in de TC Tubantia stond, kwamen er best veel mensen op af!

Voor mij als debuterend schrijver een unieke ervaring rijker! 

Het is erg bijzonder en mooi om te zien dat veel mensen meer willen weten over het boek en dat het nu echt gelezen gaat worden!

Ook heel bijzonder om mensen te spreken die bijvoorbeeld graag een speciale boodschap in het boek geschreven willen hebben omdat ze het aan een voor hen speciaal iemand willen geven.

Interview TC Tubantia

Ondertussen is er donderdag 28 november ook nog een groot artikel verschenen in dagblad Twentsche Courant Tubantia over ALLEEN OP REIS – van mijn hoofd naar mijn hart.
Als gevolg daarvan zit ik zaterdag in de radio uitzending van Radio Hengelo (zie onder en kijk hier voor meer info).

Vervolg

ALLEEN OP REIS is nu echt ‘gelanceerd’ en gaat verder de wereld in.
Ik ga er vanuit dat het boek andere ‘zoekers’ kan helpen in hun eigen zoektocht en dat het inspiratie kan bieden. Maar niet te vergeten leest het boek als een prettig reisverhaal: je kunt op vakantie vanaf je luie stoel.
Verder is de bedoeling dat ik meerdere lezingen ga houden. Ook wil ik graag meer met muziek gaan werken, vooral met muziek vanuit het hart. Hoe dit gaat verlopen volgt vanzelf: alles in stapjes!

Hieronder nog even een overzicht van de activiteiten die er binnenkort zijn, houdt ook de facebookgroep in de gaten: https://www.facebook.com/vanmijnhoofdnaarmijnhart/

Wil je het boek meteen bestellen? Het boek is onder andere verkrijgbaar in de webshop, maar ook bij Boekhandel Broekhuis, Boekengilde en Bol.com.


Benieuwd naar meer informatie? Schrijf je hieronder in op de nieuwsbrief en ontvang een gratis mp3-bestand met helende gitaargeluiden.