Gekte op de 11e van de 11e

Gekkengetal of overgang naar een nieuwe tijd?

Het is vandaag de 11e van de 11e: ook wel het ‘Gekkengetal’.

Op 11-11 is het ook Sint Maarten: (in Nederland) de viering van de naamdag van Sint Maarten. Kinderen lopen dan normaal met lampionnen over straat en gaan in kleine groepjes de huizen langs om snoep of fruit te bemachtigen….

De gemeente Amsterdam adviseert ouders het volgende aldus de Telegraaf:

“AMSTERDAM – Geen zakken vol snoepgoed en de deuren langs, maar zingen voor je eigen ouders en gezonde snacks zoals spruitjes als beloning. Zo luidt het advies van de gemeente Amsterdam aan ouders om dit jaar vanwege het coronavirus een andere draai te geven aan Sint Maarten.”

Het schijnt geen parodie te zijn, maar een advies van de gemeente Amsterdam naar aanleiding van een oproep van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland om Sint-Maarten niet op straat te vieren. Tevens wordt afgeraden om met je lampion langs huizen te gaan om ‘snoep te scoren’.

We worden door de media bedolven onder allerlei berichtgeving met wat er speelt in de wereld. Berichten die onze angsten en tekorten uitvergroten: positiviteit lijkt te ontbreken. We kunnen dan ook rustig stellen dat het een gekke en bijzondere tijd is. Maar aan de andere kant: dit biedt ook kansen.

Vorig jaar rond deze tijd was het voor mij ook een gekke en bijzondere tijd:op 11-11-2019 startte de voorverkoop van ‘ALLEEN OP REIS‘ en 2 weken later de boeklancering!

De antwoorden en het licht zitten in onszelf

Gelukkig heb ik voor mijzelf een weg gevonden in deze gekte en ben ik vaak in de natuur te vinden om te wandelen. Ervaar jij ook niet dat de zon zo sterk schijnt? In de natuur is het net of er niets aan de hand is. Deze periode biedt dan ook kansen.

Zo kreeg ik inzichten terwijl ik op een bankje in de natuur zat (lees er meer over in de blog).

Zoals ik tijdens mijn reis door Thailand heb ervaren, zitten de antwoorden (en het licht ) vooral ook in onszelf (lees ook de blog over ‘Wie zijn wij?’).

Wij mogen daar best wel eens wat meer op vertrouwen, in plaats van dat altijd maar ratelende verstand, wat steeds maar wordt aangewakkerd door alle angstwekkende berichten in de media, tenminste als je je daar te veel aan blootstelt.

Even wat anders: zie hier ter ontspanning: de nieuwe boektrailer! 

Loslaten en laten we eens gek doen

Deze periode biedt ons een kans om dingen los te laten en te kijken naar wat we werkelijk belangrijk vinden.

In plaats van te leven vanuit angst en alleen maar te doen wat anderen van jouw verlangen, leven vanuit je eigen kracht.

Is dat niet wat deze bijzondere tijd van ons vraagt?

Laten we eens gek doen: leven vanuit liefde en vertrouwen, in plaats vanuit angsten en tekorten! Doen wat goed voelt. Hoe? Mogelijk wat meer tijd nemen voor jezelf en wat meer de stilte in gaan.

Meer vertrouwen op ons hart in plaats van alleen maar ons hoofd.

Voel je dat je wil reageren? Hoe ga jij er mee om  deze periode? 

Ik zie het graag op de facebookgroep en mailen mag ook!

Alvast bedankt!

Een fijne Sint Maarten gewenst!

Kijk voor meer info op de facebookpagina https://www.facebook.com/vanmijnhoofdnaarmijnhart/ en op: www.christiannijhof.nl