Bornse Courant

18-2-2020

“Christian Nijhof vertelt over spirituele reis naar Thailand”

Hengelo – Prikkels in de Cactus heeft op woensdag 26 februari weer een inspirerende gastspreker. Christian Nijhof houdt een lezing met de titel ‘Durf jij vanuit je hart te gaan leven?’. Christian schreef het boek ‘Alleen op reis – van mijn hoofd naar mijn hart’ . Het is een interactieve lezing over zijn spirituele reis naar Thailand.

Hij komt vertellen over “uit je comfortzone gaan” en “stappen zetten die je nog niet eerder gezet hebt”. Al met al een proces van overleven naar leven: de reis van hoofd naar hart. De lezing zal ondersteund worden met prachtige sfeerbeelden en visuals. Bovendien speelt Christian live op een bijzonder instrument: de zogenaamde “handpan”.

In zijn boek heeft hij zijn zoektocht naar antwoorden gedetailleerd beschreven. Hoe hij in zijn eentje op reis is gegaan. Om aan de andere kant van de aardbol, back-packend door Azië, te leren om eindelijk alles los te laten. Om zichzelf onvoorwaardelijk te accepteren. Te leven vanuit het hart en te vertrouwen op zijn gevoel. De bijzondere mensen die hij tijdens zijn reis ontmoet hebben een boodschap: ’Je mag je hart volgen en vertrouwen op je gevoel!’.

artikel Bornse Courant ‘Christian Nijhof vertelt over spirituele reis naar Thailand’

31-12-2019

“Op zoek naar je eigenlijke ik”

Hij had een goede baan, een fijne familie en veel vrienden. Toch had Christian Nijhof niet het gevoel niet helemaal gelukkig te zijn met zijn leven. Hij besloot ontslag te nemen en op reis te gaan, op zoek naar antwoorden. Dat resulteerde in een boek: Alleen op reis met de ondertitel: van mijn hoofd naar mijn hart.

In het interview is ingegaan op vragen als: waarom ben je op reis gegaan? Waarom heb je het boek geschreven? Voor wie heb je het boek geschreven? Waar gaat het boek over? Waarom ben je alleen op reis gegaan? Wat kan het boek voor andere mensen betekenen?

artikel over Christian Nijhof en het boek ‘ALLEEN OP REIS’ in de Bornse Courant’