Boekenweek 2020

Rebellen en dwarsdenkers

Ben ik een rebel en/of dwarsdenker? Of ben ik een voeler?

‘De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. 

Het lezen van boeken zet namelijk aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen (bron: KVB Boekwerk, De impact van het boek). 

Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk (bron: www.boekenweek.nl)’.

“Ik herken me als een dromerige dwarsdenker: ook ik heb mijn veilige thuis verlaten”

Ik herken me in de dromerige dwarsdenker, die veilig thuis afreist naar een andere wereld. Mijn veilige thuis verlaten om op zoek te gaan naar antwoorden. Lees er meer over in de blog over buiten je comfortzone gaan.

Het moeten presteren, materialisme, leven met angsten en vooroordelen… ik was er even helemaal klaar mee. Ik heb zelfs mijn vaste baan opgezegd omdat ik ruimte voor mezelf nodig had en voelde dat er meer was! 

“Waar herken jij je in: ben je een rebel, dwarsdenker of een gevoelsmens?”

Door alleen op reis te gaan kwam ik letterlijk in ander vaarwater en ervaarde dat er andere mogelijkheden zijn.

Aan de andere kant van de aardbol, back-packend door Azië, lukt het mij eindelijk om alles los te laten. Mezelf te accepteren, te leven vanuit het hart en te vertrouwen op mijn gevoel. 

‘Mijn leven kwam letterlijk in een ander vaarwater’

Resultaat van de reis is het boek ‘ALLEEN OP REIS – van mijn hoofd naar hart’.

Dit boek laat dan ook de ontdekking van een andere weg zien. Het is een openhartig en minitieus opgetekend verslag geworden van een zoektocht naar een betekenisvol leven.

Alles valt op zijn plek. De bijzondere mensen die ik tijdens mijn reis ontmoet hebben allemaal dezelfde boodschap: ’je mag je hart volgen en vertrouwen op je gevoel!’ Geïnspireerd en vol nieuwe inzichten kwam ik weer terug: vastbesloten om mijn leven voortaan over een andere boeg te gooien. 

Dankzij de kracht van de natuur, oosterse wijsheden, het Boeddhisme, meditatie en mindfulness heb ik het boek geschreven. Het moest geschreven worden, ik kón niet anders! Inspireren om ook anderen te motiveren.

Lezers zeggen over het boek “Het laat zich lezen als een reisverhaal, maar zet je ook aan het denken over je eigen leven”. Of: “Dit boek houd je een spiegel voor en geeft tegelijkertijd inzicht hoe het is om te leven met hooggevoeligheid”. Met dit boek wil ik bijdragen aan een betere wereld: verbeteren van de wereld begint immers bij onszelf.

Van een rebel en dwarsdenker naar een gevoelsmens!

Wil je hierover meer weten en lezen?
Lees er meer over in het boek, kom naar één van de lezingen of schrijf je in op de nieuwsbrief.PS: het geven van interviews en lezingen over het boek was voor mij uit mijn comfortzone gaan: maar het was super leuk om te doen!


Zondagmiddag 23 februari ben ik geïnterviewd tijdens het Cultuurpodium in de Schouwburg Hengelo.

Op woensdag 26 februari heb ik een lezing/presentatie gehouden over het reis en het boek in het kader van ‘Prikkels in de Cactus’ in Hengelo. 

Kijk ook op de Facebookgroep voor de laatste foto’s en informatie!

https://www.facebook.com/vanmijnhoofdnaarmijnhart/

Meer info volgt!