Alleen reizen om jezelf te ontdekken – deel 2

foto van een bus - reizen om jezelf te ontdekken

Reizen om jezelf uit te vinden

In de vorige blog ging het over reizen om jezelf te ontdekken (deel 1). Vooral om de vraag of reizen eraan bijdraagt om jezelf te ontdekken en/of jezelf terug te vinden. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat als er één ding is dat mij duidelijk was geworden tijdens de reis, dat eigenlijk alle reizigers die alleen aan het reizen waren, op een bepaalde manier op zoek waren naar zichzelf. En tijdens het reizen wilden ervaren hoe het is om te vertrouwen op zichzelf en buiten de gebaande paden te gaan. Het vraagt wel enige mate van vertrouwen in jezelf. Als je alleen reist heb je namelijk niet een maatje waar je even makkelijk op terug kan vallen. Door dat je alleen reist, vindt je jezelf eigenlijk opnieuw uit. Omdat je uit je comforzone bent en je niet weet wat er op je pad komt. Je moet maar vertrouwen hoe het zich ontvouwt!

Minder in je hoofd – meer in het moment

Door het reizen merkte ik dat ik steeds minder ging denken en dus meer uit mijn hoofd ging. Vooral als je wat langer gaat reizen merk je dat je steeds minder gaat denken. Omdat je meer en meer wordt opgeslokt door de avonturen en de mooie omgevingen, ga je daar automatisch meer in op. Ook ben ik tot het inzicht gekomen dat je de controle als vanzelf wat laat varen. Eigenlijk is het een vorm van mindfullness: hoe meer je opmerkzaam bent op de omgeving, hoe minder je gaat nadenken. Je ziet steeds meer dat wat is. Je bent gewoon veel meer aanwezig in het NU.

Reizen en loslaten van controle

Tijdens het interview voor het televisieprogramma ‘Mijn spirituele zoektocht‘ werd ook een vraag gesteld, hoe ik iedere keer beslissingen nam over het vervolg van de reis. Want tijdens de reis, komt het een aantal keren voor, dat ik (tijdelijk) een reismaatje ontmoet waar ik gezamenlijk wat tijd mee heb doorgebracht, maar vervolgens weer afscheid neem.

In het interview ga ik wat dieper in op het loslaten van controle en de vele ontmoetingen tijdens mijn reis. Dat je mag luisteren naar je gevoel in plaats van ons almaar ratelende verstand. Tevens ben ik even kort ingegaan op de quote die De Amerikaanse schrijver Pleasant deSpain, schrijver van het boek ‘Vagabond Tales, in search of Light and Life’ die ik in Chiang Mai heb ontmoet, mij aanreikt.

interview ‘Mijn Spirituele zoektocht’

Reizen om jezelf terug te vinden

Over de reis die ik gemaakt heb en wat dat met mij heeft gedaan, wil ik graag mijn ervaringen delen. Inspireren om die stappen te zetten om te ontdekken dat er een leven is dat bij je past. Lees er meer over in ‘Alleen op reis – van mijn hoofd naar mijn hart‘. Want er heeft het nodige gespeeld voordat ik het aandurfde om alleen te gaan reizen. Mijn conclusie is dat reizen daar in mijn geval in belangrijke mate aan heeft bijgedragen. Maar zoals ik in het boek beschrijf is het belangrijk, om jezelf echt te vinden, dat je vooral in jezelf moet gaan ‘reizen’. Want uiteindelijk neem je jezelf overal mee naartoe. In jezelf zitten de antwoorden. Wordt vervolgd!

Voel je dat je wilt reageren? 

Ik hoor graag jouw ervaringen! Mail mij erover op info@christiannijhof.nl en ik zal altijd reageren!

Binnenkort zal ik hier meer over gaan schrijven! Wordt vervolgd.

Storytelling as a way of life

Kijk voor meer info op de facebookpagina https://www.facebook.com/vanmijnhoofdnaarmijnhart/ en op: www.christiannijhof.nl