Alleen op reis

Het is een warme tropische dag en ik zit met een groep toeristen op een boot, midden op het meer van Khao Sok in het zuiden van Thailand. We mogen kiezen: meedoen aan een trekking in ‘de Grot’ of kajakken op het meer. In de grot zijn een aantal plaatsen waar het water tot ruim boven je middel staat. Er zitten vast ook vleermuizen, spinnen en andere enge beesten, bedenk ik mij. Ik merk dat ik niet veel zin heb om met zo’n grote groep mensen de grot in te gaan. Liever blijf ik buiten op het water, in de openlucht genieten van de zon die volop schijnt…

Waarom heb ik ‘angst voor de grot’? Ik denk terug aan een uitspraak van de Amerikaanse schrijver die ik in Chiang Mai heb ontmoet en zie een parallel: ‘The cave you fear to enter, holds the treasure you seek’. 

Net zoals de gids voor het begin van de boottocht in Khao Sok zei: ‘De grot is prachtig vanbinnen!’. 

foto van een grot, symbool voor je schaduwkant. de reis van hoofd naart hart. kan ook symbool staan voor zoeker op zoek naar jezelf. daarom wil je op reis

‘De grot’ als metafoor voor mijn angsten en schaduwkanten.
Eén van de uitdagingen, om mijn angst te overwinnen, om alleen op reis te gaan. 

ALLEEN OP REIS – maar niet alleen

Tijdens de reis ontmoet ik bijzondere mensen die een boodschap voor mij hebben: ik mag mijn hart volgen en vertrouwen op mijn gevoel! Er volgen inzichten in de krachten van de natuur, oosterse wijsheden, Boeddhisme, meditatie en mindfulness. Maar tijdens de reis kom ik ook mijzelf tegen. 


‘ALLEEN OP REIS’

Lees verder over het boek…

Benieuwd naar het verhaal?

Schrijf je in op nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van de laatste ontwikkelingen!