'De grot is prachtig van binnen!'

Alleen op reis van mijn hoofd naar mijn hart

“Het is een warme tropische dag en ik zit met een groep toeristen op een boot, midden op het meer van Khao Sok in het zuiden van Thailand. We mogen kiezen: meedoen aan een trekking in ‘de Grot’ of kajakken op het meer. In de grot zijn een aantal plaatsen waar het water tot ruim boven je middel staat. Er zitten vast ook vleermuizen, spinnen en andere enge beesten, bedenk ik mij. Ik merk dat ik niet veel zin heb om met zo’n grote groep mensen de grot in te gaan. Liever blijf ik buiten op het water, in de openlucht genieten van de zon die volop schijnt…

Waarom heb ik ‘angst voor de grot’? Ik denk terug aan een uitspraak van de Amerikaanse schrijver die ik in Chiang Mai heb ontmoet en zie een parallel: ‘The cave you fear to enter, holds the treasure you seek’. 

Net zoals de gids voor het begin van de boottocht in Khao Sok zei: ‘De grot is prachtig vanbinnen!’. 

‘De grot’ als metafoor voor mijn angsten en schaduwkanten.
Eén van de uitdagingen, om mijn angst te overwinnen, om alleen op reis te gaan.” 

De reis terug naar jezelf

Tijdens de reis ontmoet hij bijzondere mensen die een boodschap voor hebben: je mag je hart volgen en vertrouwen op je gevoel! 

Er volgen inzichten in de krachten van de natuur, oosterse wijsheden, Boeddhisme, meditatie en mindfulness. 

Een verhaal over een ontdekkingstocht naar zijn ware ik. 

Een verhaal over zijn spirituele zoektocht. 

De reis van hoofd naar hart.

ALLEEN OP REIS

van mijn hoofd naar mijn hart

Zijn eerste boek ‘ALLEEN OP REIS – van mijn hoofd naar mijn hart’ over zijn belevenissen tijdens een solo rondreis door Thailand heeft feitelijk zichzelf geschreven.  Een reis die tot inzichten en blijvende verandering heeft geleid. 
Een verhaal over een reis om jezelf te ontdekken. Over een zoektocht naar antwoorden op levensvragen, het groeiproces in ontwikkeling, uit je comfortzone gaan, vertrouwen op je gevoel en meegaan in ‘de flow’.  Alleen op reis: een spirituele zoektocht.


Ook verkrijgbaar
op bol.com

Paperback:

E-book:

Inspiratie nodig voor jouw spirituele zoektocht?

'Alleen Op Reis' Nu verkrijgbaar Voor € 19,95

besteld via de website ontvang je een gesigneerde versie!

Cover Alleen op reis